Akhirat dan Dunia


Assalamualaikum semua kepada para pembaca ,mudah-mudahan semuanya dalam kerahmatanNya. Pernah dengar x  kalau kita cari akhirat kita akan dapat dunia sekali,kalau kita cari dunia belum tentu boleh dapat akhirat. Bila kita betul-betul hayati ayat tersebut, semua orang dapat gambarkan apa yang tersirat kan?teruskan membaca yer :)


Awas jangan kita leka 

Ya betul! Sedang kita merebut-rebut mencari kejayaan di dunia ni, kita jangan lupa kita masih ada akhirat. Dunia ini adalah kehidupan sementara. Yang kekal abadi adalah di akhirat sana. 

Blogger dapat ayat tersebut daripada mentor blogger sendiri, dengan sedikit ungkapan, memang mempunyai maksud yang mendalam. Blogger terus tersentak. Ini memang class la ayat ni, automatik boleh menyedarkan manusia-manusia di luar sana. Blogger tersenyum sinis.Sedarlah akhirat adalah tempat yang kekal abadi.


So, Blogger menyeru kepada diri blogger sendiri dan para pembaca semua agar jangan lupa menjadikan akhirat fokus utama di samping hal-hal dunia sebagai landasan dan pusat pengumpulan bekalan apabila di akhirat kelak.


No comments:

Post a Comment