Insiden Bas UiTM Kedah

Bas ni memang stylo lah!
Tayar sudah melepasi separuh longkang

Tercabut

 Usaha
 Meluncur  
Pandangan Belakang


Pecah Tanah

Tempat Kejadian

Lagi Luncur
Usaha Membaiki

Gambar di atas masih fresh dan tiada dalam mana akhbar-akhbar tempatan.  Bukan tujuan Stylobrader nak memperkecilkan kemampuan pemandu-pemandu bas di Malaysia, tetapi ia sekadar ikhtibar kepada pemandu Bas yang lain. Bayangkan tempat yang tiada kesesakan  tanpa pressure daripada mana-mana pihak parking pun boleh silap. Bayangkan jika ada pelajar atau penumpang di dalam bas tersebut mesti trauma kan? Ya, memang insiden ini kecil tanpa kematian dan kecederaan, tetapi ia sekadar peringatan di kemudian hari. Kepada semua pemandu bas, tidak kira lah, Bas ekpress , Bas Sekolah, Bas Institusi Awam, Geng budak bas sekolah ke mahupun kenderaan lain selain bas anda perlu menitikberatkan aspek keselamatan ya!! Pengajaran yang boleh diambil daripada cerita di atas ialah jadilah pemandu yang bijak.

Credit to   Adam Ar-Rashid ,Abdul Amin Abdul Mohsin & qashausazimah 


p/s: Kecian bus ni



5 comments:

  1. fuyo dah taya dah lepas ke longkang tu .

    betoi sokong tu . jadi lah pemandu yang bijak :)

    ReplyDelete
  2. terlajak perahu boleh diundur..terlajak bas...tolong sambung... Polskahackrew was here

    ReplyDelete
  3. terlajak bas...apa pon x boleh...hahaha

    ReplyDelete